Позив НВО-има за подношење предлога пројеката, RFA-14, RFA-15 и RFA-16, УСАИД АКТ ЛС

Унапредимо Косово заједно - Локална решења (АКТ - ЛС) је трогодишњи пројекат финансиран од УСАИД-а, који има за циљ да повећа конструктивну међуетничку сарадњу и интеракцију, пре свега између већинске заједнице косовских Албанаца и косовских Срба, што је од виталног значаја за безбедност и стабилност Балкана.

Опширније...

Састанак са представницима Мреже за стратегију против проблема наркоманије за Југоисточну Европу (The South East Europe Drug Policy Network – DPNSEE)

У понедељак, 29. Августа 2016.године, у канцеларији невладине организације Центра за мир и толеранцију – НВО ЦМТ у Грачаници, одржан је састанак са представницима Мреже за стратегију против проблема наркоманије за Југоисточну Европу (The South East Europe Drug Policy Network – DPNSEE http://www.dpnsee.org/).

Опширније...

Одржана Конференција “Потенцијално етнички мотивисани инциденти на Косову – ружна прича која никада није испричана.”

Центар за мир и толеранцију је 19. Јула 2016. у Приштини организовао конференцију на којој је извршни  директор ЦМТ-а Ненад Максимовић представио  документ практичних политика   “Потенцијално етнички мотивисани инциденти на Косову – ружна прича која никада није испричана.”

Опширније...

ДЕБАТА: Економски развој мањинских заједница

Центар за мир и толеранцију, са медијским партнером РЦентар за мир и толеранцију, са медијским партнером РТВ Херц из Штрпца,  организовао је другу дебату у оквиру пројекта ''Бриселски споразум – необрађене теме''. Овај пројекат  је подржала Косовска фондација за отворено друштво.

Опширније...

Одржана јавна тв дебата – механизми за заштиту заједница

У уторак, 12. априла, 2016.године, у Митровици, је одржана прва дебата, од планиране три, у оквиру пројекта ''Бриселски споразум – необрађене теме''. Центар за мир и толеранцију, са медијским партнером РТВ Херц из Штрпца, реализује овај пројекат који је подржала Косовска фондација за отворено друштво.

Опширније...

Банер

Контакт ЦМТ

Центар за мир и толеранцију

Тел: +381 38 65 572
Локација: Цара Лазара Б.Б.
Грачаница

ЦМТ Канцеларија у Приштини
Локација: Police Avenue
Приштина

Email:cpt.pristina@gmail.com