Штефан Филе са представницима ЦПТ-а

Специјални изасланик за ОЕБС и Западни Балкан, Штефан Филе, посетио је Косово у периоду од 7. до 9. фебруара 2016.

Овом приликом, господин Филе се у Грачаници састао и са представницима Центра за мир и толеранцију.

Опширније...

AKT LS Request for Applications (RFA12-13)

The program is seeking applications from qualified Kosovar Start-up, Micro, Small and Medium enterprises to implement “Advancing Kosovo Together – Local Solution” Grants Program. Any single grant awarded under this RFA-12-AKT-LS will not exceed $6,000 and under RFA-13-AKT-LS will not exceed $25,000

Application form with Project Description you can find here.

Aplikacioni formular sa opisom projekta možete pronaći ovde.

Formulari i aplikimit me Përshkrimi i projektit ju mund të gjeni këtu.

 

Опширније...

ЦПТ почео реализацију пројекта ''Бриселски споразум – необрађене теме''

Центар за мир и толеранцију, са медијским партнером РТВ Херц из Штрпца, започео је реализацију пројекта ''Бриселски споразум – необрађене теме'' који је подржала Косовска фондација за отворено друштво у оквиру програма '' Заступање и укључивање грађана у доношењу одлука кроз анализу и проактивно новинарство''.

Опширније...

AKT LS Request for Applications (RFA)

For Civil Society Organizations (CSOs)

(CSOs: including Non-Governmental Organizations, Associations, Foundations and other Community-based organizations)

Published by: USAID program Advancing Kosovo Together-Local Solutions (AKT-LS)

Publication Date: 09.11.2015

Closing Date: 09.12.2015

USAID/Advancing Kosovo Together - Local Solutions (AKT - LS) is a three-year project aiming to increase constructive inter-ethnic cooperation and interaction, primarily between the majority Kosovo Albanian community and non-majority communities, which is vital to the security and stability of the Balkans. AKT-LS program is implemented in 16 municipalities with considerable presence of non-majority communities.

Опширније...

Тренинзи за јачање капацитета локалних организација цивилног друштва

У оквиру програма Америчке агенције за међународни развој (USAID) Унапредимо Косово заједно (Advancing Kosovo Together, AKT), у Центру за мир и толеранцију (Грачаница) одржан је тренинг за јачање капацитета локалних организација цивилног друштва. Исту прилику имали су и млади лидери поморавских општина а у плану је  организација ове стручне обуке за цивилни сектор на северу Косова.

Програм Америчке организације за међународни развој (USAID) Унапредимо Косово заједно осмишљен је с циљем да се побољша конструктивна међуетничка сарадња и интеракција између већинских и мањинских заједница што је од суштинског значаја за безбедност и стабилност региона. Кроз програм се на свеобухватан начин приступа интеграцији мањинског становништва у институције и друштво Косова успостављањем партнерства са општинама и другим партнерима Владе с циљем да се што већи број припадника мањина укључи у рад локалних институција.

Опширније...

Банер

Контакт ЦМТ

Центар за мир и толеранцију

Тел: +381 38 65 572
Локација: Цара Лазара Б.Б.
Грачаница

ЦМТ Канцеларија у Приштини
Локација: Police Avenue
Приштина

Email:cpt.pristina@gmail.com