Студенти из Швајцарске у посети Центру за мир и толеранцију

Група од дванаест студената из Швајцарске, у оквиру студијског путовања на Косову и Албанији, посетила  је протекле недеље  Центар за мир и толеранцију у Грачаници.

Ово студијско путовање за студенте политичких наука и историје организовала је швајцарска невладина организација  Initiative for Intercultural learning (IFIL). Међу учесницима су били студенти завршних година као и студенти на мастер и докторским студијама.

Опширније...

Дефинисани проблеми – траже се решења

У Охриду је, од 19. до 21. јуна, 2015. године, одржана прва, од планиране три радионице, у оквиру пројекта ``Заједнички глас``. Овај пројекат,  чији је циљ да оснажи друштвени и политички утицај српске заједнице на Косову, спроводе организације цивилног друштва Центар за оријентацију друштва (ЦОД), Центар за мир и толеранцију (ЦПТ) и Будућност без страха (ББС), уз подршку канцеларије Еврoпске уније на Косову.

Опширније...

Прва фаза евалуације апликација пристиглих по РФА-01 и РФА-02 позивима УСАИД-овог АКТ-ЛС програма је окончана

Прва фаза евалуације апликација пристиглих по РФА-01 и РФА-02 позивима УСАИД-овог АКТ-ЛС програма је окончана. Сви заинтересовани више информација могу наћи ОВДЕ.

``ИГНИТЕ Митровица`` у организацији ЦПТ-а

Центар за мир и тoлеранцију (ЦПТ), уз подршку Косовске фондације за отворено друштво (КФОС) реализује пројекат под називом ``Оснаживање организација цивилног и јавног сктора на северу Косова 2014. – 2015. ЦПТ је,  до сада,  организовао неколико тренинга за ИГНИТЕ презентере и два ИГНИТЕ Митровица догађаја.

Опширније...

Пројекат ``Реинтеграција и стабилизација заједница на Косову`` - успешно се реализује већ другу годину

- Центар за мир и толеранцију је, већ другу годину, локални партнер Данском савету за избеглице (ДРЦ) на пројекту `` Реинтеграција и стабилизација заједница на Косову``. Овај пројекат, који финансира БПРМ (US Department of State, Bureau of Population, Refugees, and Migration), у својој првој години подржао је 26 угрожених породица, а у другој 24, које су се вратиле на Косово из Србије.

Опширније...

Банер

Контакт ЦМТ

Центар за мир и толеранцију

Тел: +381 38 65 572
Локација: Цара Лазара Б.Б.
Грачаница

ЦМТ Канцеларија у Приштини
Локација: Police Avenue
Приштина

Email:cpt.pristina@gmail.com