AKT LS Request for Applications (RFA)

For Civil Society Organizations (CSOs)

(CSOs: including Non-Governmental Organizations, Associations, Foundations and other Community-based organizations)

Published by: USAID program Advancing Kosovo Together-Local Solutions (AKT-LS)

Publication Date: 09.11.2015

Closing Date: 09.12.2015

USAID/Advancing Kosovo Together - Local Solutions (AKT - LS) is a three-year project aiming to increase constructive inter-ethnic cooperation and interaction, primarily between the majority Kosovo Albanian community and non-majority communities, which is vital to the security and stability of the Balkans. AKT-LS program is implemented in 16 municipalities with considerable presence of non-majority communities.

Опширније...

Тренинзи за јачање капацитета локалних организација цивилног друштва

У оквиру програма Америчке агенције за међународни развој (USAID) Унапредимо Косово заједно (Advancing Kosovo Together, AKT), у Центру за мир и толеранцију (Грачаница) одржан је тренинг за јачање капацитета локалних организација цивилног друштва. Исту прилику имали су и млади лидери поморавских општина а у плану је  организација ове стручне обуке за цивилни сектор на северу Косова.

Програм Америчке организације за међународни развој (USAID) Унапредимо Косово заједно осмишљен је с циљем да се побољша конструктивна међуетничка сарадња и интеракција између већинских и мањинских заједница што је од суштинског значаја за безбедност и стабилност региона. Кроз програм се на свеобухватан начин приступа интеграцији мањинског становништва у институције и друштво Косова успостављањем партнерства са општинама и другим партнерима Владе с циљем да се што већи број припадника мањина укључи у рад локалних институција.

Опширније...

Студенти из Швајцарске у посети Центру за мир и толеранцију

Група од дванаест студената из Швајцарске, у оквиру студијског путовања на Косову и Албанији, посетила  је протекле недеље  Центар за мир и толеранцију у Грачаници.

Ово студијско путовање за студенте политичких наука и историје организовала је швајцарска невладина организација  Initiative for Intercultural learning (IFIL). Међу учесницима су били студенти завршних година као и студенти на мастер и докторским студијама.

Опширније...

Дефинисани проблеми – траже се решења

У Охриду је, од 19. до 21. јуна, 2015. године, одржана прва, од планиране три радионице, у оквиру пројекта ``Заједнички глас``. Овај пројекат,  чији је циљ да оснажи друштвени и политички утицај српске заједнице на Косову, спроводе организације цивилног друштва Центар за оријентацију друштва (ЦОД), Центар за мир и толеранцију (ЦПТ) и Будућност без страха (ББС), уз подршку канцеларије Еврoпске уније на Косову.

Опширније...

Прва фаза евалуације апликација пристиглих по РФА-01 и РФА-02 позивима УСАИД-овог АКТ-ЛС програма је окончана

Прва фаза евалуације апликација пристиглих по РФА-01 и РФА-02 позивима УСАИД-овог АКТ-ЛС програма је окончана. Сви заинтересовани више информација могу наћи ОВДЕ.

Банер

Контакт ЦМТ

Центар за мир и толеранцију

Тел: +381 38 65 572
Локација: Цара Лазара Б.Б.
Грачаница

ЦМТ Канцеларија у Приштини
Локација: Police Avenue
Приштина

Email:cpt.pristina@gmail.com