Успешна сарaдња Центра за мир и толеранцију и УСАИД-а

24.04.2015. – Грачаница

Данас је у посети Центру за мир и толеранцију био директор Мисије Америчке агенције  за међународни развој (УСАИД) Џејмс Хоуп са сарадницима. Циљ ове посете је, према речима Ненада Максимовића, извршног директора ЦПТ-а,  ``упознавање са изазовима и могућностима за унапређење положаја српске заједнице и правцима даље сарадње''. Иначе, Центар за мир и толеранцију има успешну дугогодишњу сарадњу са УСАИД-ом.

Опширније...

Јачање капацитета цивилног друштва на северу Косова

Пројекат „Јачање капацитета организација цивилног друштва на северу Косова како би постали ефикаснији сарадници у процесу доношења одлука „ окупио је 13 представника цивилног сектора са севера Косова као део платформе ѕа анализу и истраживање. Они су  успешно завршили први тренинг на тему методологија и политика истраживања који је одржан у Будви од 17. – 22. априла, 2015. године.

Опширније...

''СНАГА ЗАЈЕДНИЧКОГ ГЛАСА - Српски дијалог форум (СДФ)''

У Грачаници се, 7. и 8. априла, одржала дводневна конференција ''СНАГА ЗАЈЕДНИЧКОГ ГЛАСА - Српски дијалог форум (СДФ)'' чији је циљ да оснажи друштвени и политички утицај српске заједнице у сфери социо-економског развоја, људских права и права заједница. Конференција је део пројекта '' Заједнички глас'' - једном од највећих и најважнијих пројеката за српску заједницу на Косову.

Пројекат спроводе Центар за оријентацију друштва - ЦОД, Будућност без страха - ББС, и Центар за мир и толеранцију - ЦПТ, уз подршку канцеларије Еврoпске уније на Косову, у периоду од децембра, 2014. године до јуна, 2016. Позив за учешће у првом Српском дијалог форуму (СДФ) добило је више од сто представника политичких институција, међународне заједнице, цивилног друштва, интелектуалца, професионалца, јавних личности...

Опширније...

Продужетак рока за пријаву: RFA-03 AKT LS, Позив НВО-има за подношење предлога пројекта

Oбавештавамо вас да је рок за предају предлога пројекта у склопу позива, RFA-03 AKT LS, за невладине организације продужен до 20. априла 2015. у 15:30 часова.

Рок за пријаву за позиве RFA- 01  и RFA-02 у склопу економске - бизнис компоненте, за сада, остаје исти - 10. април 2015.
Потребна документа за подношење предлога пројекта за RFA-03 можете пронаћи ОВДЕ.

ПРОГРАМ УНАПРЕДИМО КОСОВО ЗАЈЕДНО-ЛОКЛАНО РЕШЕЊЕ

 

Унапредимо Косово заједно - Локална решења (АКТ - ЛС) је трогодишњи пројекат који има за циљ да повећа конструктивну међуетничку сарадњу и интеракцију, пре свега између већинске заједнице косовских Албанаца и косовских Срба, што је од виталног значаја за безбедност и стабилност Балкана.

Опширније...

Банер

Контакт ЦМТ

Центар за мир и толеранцију

Тел: +381 38 65 572
Локација: Цара Лазара Б.Б.
Грачаница

ЦМТ Канцеларија у Приштини
Локација: Police Avenue
Приштина

Email:cpt.pristina@gmail.com