Text Size

Промоција књиге " Зашто? " - Promotion of the book " Why? "

Центар за мир и толеранцију вас са великим задовољством позива на промоцију књиге „Зашто“, норвешког писца Улеа Бјерка.

Тема књиге су манипулације против Срба у западним медијима током рата у бившој СФРЈ, а имаћете прилику да чујете лично од аутора који су разлози за писање ове књиге, као и о чињеницама и околностима у којима је књига настала.

Промоција књиге „Зашто“ одржаће се у Алтернативном културном центру у Грачаници, у уторак 13.децембра, са почетком у 20.00 сати.

Очекујемо особе које размишљају другачије.
_______________________________________________________________________________

NGO “Center for Peace and Tolerance” is pleased to invite to the promotion of the book "Why" whose author is Norwegian writer Ule Bjerke.

The book provides interesting perspective about manipulation in the western media about the war in former Yugoslavia. The author of the book will speak about reasons for writing the book, circumstances and facts pertaining to the topic.

The promotion of the book will be held in the premises of the Alternative Culture Center in Gracanica, on Tuesday, December the 13th at 20.00 hrs.

English translation is provided.

We are welcoming people with different opinion.

Добротворна акција - Humanitarian action

Драги пријатељи, колеге, суграђани,

Овом приликом вам се обраћамо са позивом хуманитарног карактера. Наиме, ради се о идеји две девојчице великог срца, Софији Шерифовић и Анђели Максимовић, које су одлучиле да спроведу добротворну акцију доделе гардеробе породицама које због материјалне и финансијске оскудице себи не могу да приуште куповину исте. Ми се драге воље прикључујемо, као техиничка подршка организацији акције, те позивамо све вас који имате добру вољу и могућности да се такође прикључите и помогнете у спровођењу ове акције. Уколико имате гардеробу или обућу коју не носите (мушку, женску или дечију) , а која је очувана и још увек за употребу, можете доћи и донети је у канцеларију Центра за мир и толеранцију (локација-код моста у приземљу троспратне куће), и то сваког радног дана од 10:00 до 17:00 часова. Уколико имате нека питања можете нас назвати на број 038 65 361.

Екипа КСАМ-а и ЦПТ-а, на челу са Анђелом и Софијом, вам се унапред срдачно захваљује на учествовању, ширењу и јачању међусобне солидарности.

НАПОМЕНА: Гардероба и обућа треба бити опрана и уредно спакована у кесу или кутију.


Dear friends, colleagues, citizens,

We use this opportunity to issue a humanitarian appeal. Namely, this is about an idea of two girls with big hearts, Sofija Šerifović and Anđela Maksimović, who decided to undertake a humanitarian action of collecting clothes for families who because of their material and financial deprivation cannot afford to purchase them. We gladly join this activity, as a technical support for the action and invite all people with good will and means to also join in and help realize this activity.

If you have the clothes and footware that you are not wearing (for men, women or children), but which is perserved and still ready for use, you can bring it to the office of Center for Peace and Tolerance (location – the three-story building next to the bridge) every work day from 10.00 to 17.00. If you have any questions you can always contact us on the phone number 038 65 361.

KPAN and CPT, headed by Sofija and Anđelija, would like to thank you from the bottom of our hearts in advance for your cooperation, as well as spreading and strenghening our mutual solidarity.

IMPORTANT POINT
: The clothes and footware should be washed and neatly packed in a bag or box.

Панични Поремећај ( Колективна Психотерапија )

НВО “Центар за Мир и Толеранцију”, Алтернативни Културни Центар и Студентски Центар вас позивају да присуствујете предавању о паничном поремећају ( колективна психотерапија ). Предавање ће држати апсолвент медицине Милош Величковић и студент медицине Милена Вукајловић. Уторак 29-ти Новембар у 18:00 часова у просторијама Алтернативног Културног Центра. Подржано од стране мисије ОЕБС-а на Косову.

Изложба цртежа и уља на платну Игора Марковића Ђуре

Самостална изложба цртежа младог уметника Игора Марковића Ђуре одржана је  у Алтернативном културном центру у Грачаници. То је прва Марковићева изложба у овом центру за младе.

Осим цртежа представљена су и пет уља на платну, а уметнику је као и многим великанима инспирација била жена.
„Транспаренти и пастуозни наноси Марковића приказују плохе тела задржавајући управо ону дозу еротичности произашлу из примарне телесности и архитипске путености, она која евоцира примитивно, у најпозитивнијем контексту истог“, коментар је Јелене Балевић, историчарке уметности на Марковићев рад.
Игор Марковић Ђура рођен је 1977. године у Приштини, а основне студије сликарства дипломирао је на Факултету уметности у Приштини-Звечан у класи професора Зорана Фуруновића.
Учествовао је на многим ликовним колонијама, међу којима су  биле и неке међународног и хуманитарног карактера.
Ђура припрема још једну самосталну изложбу која ће се крајем месеца одржати у Краљеву.
Изложбу у Грачаници организовао је Центар за мир и толеранцију и Алтернативни културни центар.

(Радио КиМ)

Француска и мексичка кухиња у Грачаници

У просторијама Алтернативног културног центра у Грачаници одржани су часови аматерског кувања и дегустације француске и мексичке хране. Поред хране посетиоци су имали прилике да пробају и француско вино.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Директор ЦПТ-а Ненад Максимовић у изјави за КИМ радио је рекао да су на идеју да организују овакво вече дошли из разговора са француском волонтерком Софи Морин која и сама изузетно кува.

“Идеја је била покушај да се млади упознају са француском и мексичком традиционалном кухињом, а присутни, који су били заинтересовани, могли су да науче вештине спремања ових јела”, рекао је Максимовић.
Догађају је присуствовало око 80-так посетиоца, који су се уз француску музику и дегустацију француског вина у опуштеној атмосфери, лепо провели и научили нове начине припремања јела.
Ово је још једна у низу активности у организацији ЦПТ-а који има за циљ да едукује младе људе кроз забаву.

(КиМ Радио)

Још чланака...

Банер

Контакт ЦМТ

Центар за мир и толеранцију

Тел: +381 38 65 572
Локација: Цара Лазара Б.Б.
Грачаница

ЦМТ Канцеларија у Приштини
Локација: Police Avenue
Приштина

Email:cpt.pristina@gmail.com
Orlando Cepeda Jersey