ПОЗИВ ЗА ОБУКУ ГЕРОНТОДОМАЋИЦА / ГЕРОНТОДОМАЋИНА – ОПШТИНА ГРАЧАНИЦА

од Марко Трајковић
666 прегледа

ДИРЕКТНЕ СОЦИЈАЛНЕ УСЛУГЕ У ЗАЈЕДНИЦИ

Невладина организација „Центар за мир и толеранцију“ (ЦПТ) из Грачанице, објављује позив за обуку геронтодомаћица/геронтодомаћина у оквиру пројекта „Директне социјалне услуге“ који подржава Save the Children Kosovo/a, a финасира Канцеларија Европске уније на Косову, за све заинтересоване кандидате на територији општине Грачаница са циљем да крајњим корисницима пружи релевантну социјалну подршку, кроз директне социјалне кућне геронто услуге у заједници као и социо-психолошку и медицинску подршку.

Пројекат има за циљ побољшање социјалне сигурности и квалитета живота деце у потреби, одраслих у потреби, старијих и Ковид19 реконвалесцената из рањивих социјалних група у условима повећане угрожености јавног здравља услед пандемије вируса Ковид19.

У првој фази програма ће бити одабрано најмање 5 кандидата/кандидаткиња који ће похађати бесплатни сертификовани програм обуке. Од свих кандидата/кандидаткиња који прођу обуку и добију сертификат наше организације за пружање социјалних услуга по методи помоћ у кући, двоје ће добити плаћени ангажман у оквиру пројекта на период од годину дана.

Програм обуке ће трајати 2 месеца. Кандидати ће овом обуком бити оспособљени за стручно и методично пружање директних социјалних услуга угроженим лицима. Такође, биће обучени од стране професионалног тренера како да брину о себи, колегама и корисницима, како правилно пружити адекватну помоћ и користити доступну опрему, биће припремљени за теренски рад у стању пандемије вируса Ковид19.

По завршетку програма, сви кандидати који су успешно

завршили програм ће добити сертификат.

Процес избора:

Комисија ће одабрати најмање 5 кандидата/кандидаткиња са територије Општине Грачаница који ће бити део програма обуке. Процес одабира кандидата ће бити транспарентан и отворен за јавност. Предност при одабиру ће имати жене, јер је резултат усмерен ка јачању запошљавања жена у руралним подручијима.

Општи услови за пријављивање на конкурc:

  • минимум IV степен средње медицинске школе без обзира на смер
  • да поседују важећу косовску личну карту,

Неопходни документи за пријаву на конкурс:

1. Кратка биографија (CV)

2. Скенирана фотокопија важеће косовске личне карте / пасоша;

3. Скенирана фотокопија дипломе о завршеном средњем образовању;

4. Скенирано мотивационо писмо (у којем кандидат објашњава зашто жели да се пријави на позив и због чега сматра да је он најбољи кандидат за овај програм), не дуже од једне стране А4.

5. Скенирани докази о похађању курсева и тренинга (ако их има);

Сва неопходна документа се подносе искључиво у електронској форми. Непотпуна документација и неблаговремено достављена документација неће бити разматрана.

У року од 10 дана од дана затварања конкурса, Комисија ће размотрити поднете пријаве и обавестити одабране кандидате.

Рок за пријаву почиње од датума објављивања, 02.08.2022. и трајаће 10 (десет) дана, до 12.08.2022 у 16 часова.

Заинтересовани кандидати могу да пошаљу своја документа искључиво на е-маил адресу socijalneuslugecpt@gmail.com са назнаком „ПРИЈАВА ЗA ОБУКУ“.

Повезани чланци

Оставите коментар

Сајт користи колачиће да би унапредио ваше искуство на сајту. У реду