Конкурс за стажисте 2021

од Марко Трајковић
325 прегледа

Невладина организација „Центар за мир и толеранцију“ (ЦПТ) из Грачанице, уз подршку Министарства за повратак и заједнице, објављује конкурс за пројекат “ЈАЧАЊЕ УКЉУЧИВАЊА МАЊИНСКИХ ДИПЛОМАЦА У ЈАВНУ АДМИНИСТРАЦИЈУ“, за дипломиране студенте из редова невећинских заједница, са циљем да подржи  професионални развој припадника тих заједница на Косову.

Процес избора:

Комисија састављена од представника НВО ЦПТ ће одабрати до 10 дипломираних ученика и студената из редова невећинских заједница који ће бити део програма стажирања у јавним институцијама на централном и локалном нивоу. Процес одабира кандидата ће бити транспарентан и отворен за јавност, док ће на интервјуе бити позвани само кадидати који испуњавају све услове конкурса. Предност при одабиру ће имати дипломирани студенти академских студија који су стекли више степене академског образовања.

Општи услови за пријављивање на конкурс:

  • да буду дипломирани ученици или студенти,
  • да поседују важећу косовску личну карту,
  • да нису у радном односу.

Неопходни документи за пријаву на конкурс

1. Скенирана фотокопија важеће косовске личне карте / пасоша;

2. Скенирана фотокопија дипломе;

3. Скенирано мотивационо писмо (у којем кандидат објашњава зашто жели да се пријави на конкурс и због чега сматра да је он најбољи кандидат за овај програм), не дуже од једне стране А4.

4. Скенирани докази о похађању курсева и тренинга (ако их има)

Рок за предају докумената: 25.09.2023

Повезани чланци

Оставите коментар

Сајт користи колачиће да би унапредио ваше искуство на сајту. У реду