Посета саветнице премијера за питања заједница канцеларији ЦПТ-а

од Марко Трајковић
128 прегледа

Данас је канцеларију Центра за мир и толеранцију у Грачаници, са својим тимом, посетила г-ђа Кетрин Гауинг (Catherine Gowing) саветница премијера за питања заједница. Чланови ЦПТ-а су гостима представили досадашњи рад наше организације, пројекте који су у току као и планове за будућност, док је г-ђа Гауниг представила своје активности на пољу побољшања услова живота свих заједница на Косову. Током састанка се разговарало и о стању и начинима за побољшање поштовања људских права, владавине права и развоја демократије на Косову, што је један од најважнијих циљева наше организације.
Г-ђа Гауинг је истакла да оваква врста састанака веома важна као и да може довести до бољег разумевања ситуације у којој се заједнице налазе али и до конкретних акција које би имале дубок и трајан утицај на све заједнице на Косову, укључујући српску заједницу и остале мањинске заједнице на Косову.
Представници ЦПТ-а су нагласили да се слажу да су овакви састанци важни, чак и неопходни, јер канали за комуникацију између цивилног сектора и институција централних власти морају остати отворени. Осим тога, истакли су значај сарадње између организација као што је ЦПТ и владиних институција као што је канцеларија премијера за остваривање заједничких циљева у области поштовања људских права, владавине права и развоја демократије. Од суштинског је значаја да се наставе и прошире овакви облици комуникације и сарадње, како би се подигли стандарди за поштовање људских права пре свега мањинских заједница. Оваква ангажованост је кључна за стварање окружења у којем све заједнице могу равноправно живети.

Повезани чланци

Оставите коментар

Сајт користи колачиће да би унапредио ваше искуство на сајту. У реду